dijous, 17 de gener del 2008

El Bloc demana que FCC deslliure l'ajuntament de pagar-li la vigilància dels seus vehicles

El Bloc ha preguntat al govern municipal del PP si té previst iniciar una nova modificació del conveni amb FCC que deslliure l’ajuntament del compromís de pagar la vigilància dels vehicles de l’empresa amb els diners de tots els vallers.
L’empresa FCC és la contractista de la neteja de Tavernes i la nit de Nadal del 2005 alguns dels vehicles que usava patiren un atemptat per desconeguts i foren cremats mentre estaven tancats al recinte municipal de la depuradora “Les Basses” de la platja de Tavernes.
L’ajuntament de Tavernes va modificar de manera transitòria els termes del conveni per tal d’assumir els costos de la vigilància mentre es construís una nova nau per a guardar els vehicles. Fa ja molts mesos que la situació s’ha normalitzat però, segons assegura el Bloc, “l’ajuntament continua pagant la vigilància dels vehicles. Ens consten factures recents, de fa nomes uns mesos, on apareixen els pagaments al llarg del 2007 amb un cost sobre els 90.000 euros i això es una obligació de l’empresa i no dels vallers”.
El Bloc assegura que les circumstàncies que obligaren en el 2005 a prendre aquesta decisió ja no es donen, i s’ha de tornar al conveni marc original, en que les despeses del servei de la neteja eren tots a càrrec de la concessionària, cosa lògica en una concessió de servei. L’any 2007 l’ajuntament va pagar sobre els 90.000 euros en concepte de vigilància als vehicles de FCC i ara els nacionalistes volen que eixos diners es dediquen als serveis municipals en benefici dels ciutadans.
Els nacionalistes recorden que la mesura va tindre el caràcter de transitòria atés la situació especial d’aquell moment però segons el conveni totes les despeses derivades de la concessió, com son conductors, empleats, assegurances, reparacions o vigilància de vehicles han de ser a càrrec de FCC.