dijous, 17 de gener del 2008

El BLOC demana la constitució dels consells assessors

El Bloc ha instat al govern municipal del PP a “convocar i constituir els diversos consells assessors contemplats com a consultors de diversos órgans municipals”. Els nacionalistes han recordat que tots els partits polítics, inclòs el PP, van coincidir en els programes electorals i en la campanya en la decidida voluntat de potenciar la participació ciutadana.
Els nacionalistes han manifestat que el seu objectiu és potenciar la participació ciutadana i la salut democràtica en la política municipal i que dins d’aquest marc els consells assessors són instruments imprescindibles, entre altres òrgans municipals, per a fer efectiva aquesta participació dels vallers en els assumptes locals i consideren que la seua paralització o no constitució “contribueix a que els nostres veïns estiguen allunyats i desinformats dels assumptes i problemes de la ciutat”.
El Bloc ha demanat al PP “que inicie els tràmits de constitució dels consells assessors municipals” i ha remarcat que “després de vora huit mesos de les eleccions i amb la nova corporació ja assentada a l’ajuntament, observem com no s’ha pres cap decisió ni es dóna cap passa endavant per a la constitució d’aquests consells”.
L’ajuntament de Tavernes disposa en el seu organigrama de funcionament de diversos consells assessors, però les convocatòries de constitució han anat endarrerint-se al llarg de les darreres legislatures de manera que avui en la pràctica han deixat de funcionar. El cas més paradigmàtic és el del Consell Assessor de Medi Ambient, sense funcionar de fa quatre anys a pesar de la problemàtica de l’alta tensió o el conveni previ del Pla General d’Ordenació Urbana .
El govern municipal va deixar de convocar-lo després que en la primera reunió de principi de la passada legislatura, les entitats representades es posicionarà frontalment en contra del projecte d’Iberdrola.