dimarts, 4 d’abril del 2006

El BLOC acusa la Policia de València de manipular el nombre d'assistents a la manifestació contra l'Alta Tensió

Al Bloc de la Safor no li ixen els càlculs al respecte de l'assistència de ciutadans que el dissabte 1 d'abril van acudir a la manifestació No a l'alta tensió. Per la nostra salud. Pel nostre futur a València.
La Policia Local de València ha comptabilitzat un total de 1.200 persones tal com han reflectit els mitjans de comunicacié però per al BLOC de la Safor aquesta xifra seria molt més alta i que en aquest tema la Policia Local de València hauria treballat a les ordres i segons els interesos del PP. Aureli Mansanet, regidor del Bloc a Simat, ha declarat que des de la Valldigna "van eixir un total de 12 autobusos amb un total de 600 persones als quals s'ha d'afegir molta gent de la Valldigna que viu a València o la seua àrea metropolitana."
Segons els nacionalistes només de la Valldigna serien un total de 1.200 persones al quals s'ha de sumar els ciutadans d'altres punts com Barx, Manuel, Barxeta, Rafelguaraf i de Catalunya Nord que van optar pel cotxe i la dels veïns de Patraix que també van secundar la manifestació.
Des del BLOC van donar el seu recolzament a la manifestació Enric Morera, secretari general del Bloc, Felip Pastor, secretari comarcal d'Organització i Aureli Mansanet, regidor del Bloc a Simat. Els nacionalistas han denunciat les contradiccions i hipocresi­a que ha caracteritzat als polí­tics del PP en aquest tema, per una part l'alcalde del PP de Tavernes que abans de les eleccions municipals de 2003 va encapçalar una manifestació a Tavernes contra l'alta tensió i d'altra banda el nou Pla d'Actuació Territorial del Litoral redactat per la conselleria de Territori i Habitatge on es recomana el soterrament de les línies d'alta tensió al seu pas per nuclis urbans. El Bloc també ha valorat molt positivament que des de diferents punts de l'Estat Espanyol hi haja moviments ciutadans contra l'Alta Tensió com ara a Catalunya on el projecte d'alta tensió de Bescanó entre França i Barcelona ha estat paralitzat diferents vegades.
Per al Bloc les lí­nies d'alta tensió són una de les tantes conseqüències negatives d'un model econòmic insostenible basat en la destrucció del territori i de la societat del benestar, on la corrupció i la impunitat legal són moneda de canvi.