dissabte, 12 de maig del 2012

El Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna rep el Premi Abril 2012

El Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna ha rebut el Premi Abril 2012 que ha lliurat el col·lectiu del Bloc de la Safor-Valldigna a la Casa de la Cultura.

Aquest premi de la categoria col·lectiu s'ha atorgat conjuntament amb el Centre Excursionista de Ròtova, com a dignes representants del moviment excursionista de la comarca.
 
En la categoria individual, s’ha concedit a Quina Barba, escriptora i mestra, i el que atorguen els col·lectius joves al “Calaix Jove de la Safor”, de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.


Aquest premi és un reconeixement a la labor que ha desenvolupat el CETV al llarg dels 40 anys de la seua existència, protegint, defensant i donant a conèixer el patrimoni cultural y paisatgístic de la Valldigna. Entre altres, lluità per a que no desferen el Monestir de Santa Maria de Valldigna, i als anys vuitanta encetava el programa Obrint Camins, recuperant els senders que hui son una realitat a La Valldigna, el programa Coneix La Valldigna, donava a conèixer el patrimoni històric i cultural de la comarca. També ha instal·lat una via ferrada i vies d’escalada que son visitades per nombrosos escaladors, així com realitzar tasques de protecció del medi ambient i de recuperació de paratges naturals.