dijous, 2 de març del 2006

El Bloc diu que els favorables al PAI Bancaja saben més del PGOU que els polítics

El Bloc de Tavernes ha lamentat que l’associació de propietaris favorables al PAI de Bancaja tinga més informació sobre el nou Pla General d’Ordenació Urbana que els grups polí­tics de l’ajuntament.
El Bloc ha demanat al PP que aclarisca les manifestacions de l’associació a favor del PAI "Vall de la Mar" en el sentit de que el govern municipal ja ha designat a l’equip redactor del nou PGOU i este ja ha iniciat els treballs, cosa de la qual no ha estat consultada ni informada l’oposició.
El portantveu del Bloc, Miquel Bononad, ha confirmat que l’oposició no ha estat informada d’esta circunstància. "El PP no ha dit a l’oposició com pensa abordar la redacció del nou PGOU. Ni hem estat informats ni s’ha realitzat una Comissió Informativa d’Urbanisme per abordar el tema", malgrat, recorden, de que ja transcorregut uns mesos des que la Conselleria de Territori assenyalà l’obligació de redactar un nou PGOU.
Els nacionalistes consideren que el PP ha de confirmar o desmentir esta situació "en pro de la tranquilitat i calma, polí­tica i social, que requereix la nova redacció" i si es confirma constituiria un nou despreci del govern municipal del PP cap a l’oposició i la pràctica de fets consumats.
"Els populars, per tindre majoria absoluta, no poden considerar Tavernes com el seu cortijo particular i no comptar amb la resta de grups polí­tics, en temes d’extrema importància per a la ciutat, com és la redacció d’un nou PGOU” ha indicat Bononad.
Tal com informà el diari Levante el passat dissabte, l’associació a favor del PAI "Vall del Mar" confirmà que el govern municipal del PP de Tavernes els havia comunicat "de forma molt solvent" que l’equip redactor del nou PGOU "estava ja concertat" i treballant en el seu disseny tal com l’associació havia demanat en unes reunions anteriors.
El Bloc considera que la redacció d’un nou PGOU s’ha de realitzar amb el màxim consens entre les forces polí­tiques i socials, i al respecte remarca que no "seria positiu un PGOU com l’actual, redactat i aprovat només pel PP, i on no intervingueren per a res la resta de grups ni les associacions ni entitats de Tavernes”.
Les nacionalistes consideren que este pla ha d’enfocar-se prenent com a base "la sostenibilitat del territori".
Levante - La Safor